We are hiring!

FAQ: Ofte stillede spørgsmål om Catawiki-auktionen

Hvad er Catawiki?

Catawiki er det hurtigst voksende netauktionshus i Europa. Med flere end 300 ugentlige auktioner i 80 kategorier og 12 millioner internationale besøgende pr. måned, er Catawiki stedet til køb og salg af specielle objekter.

Hvad er Catawiki-auktionen?

Alle vores auktioner starter om fredagen og ender på en fast dag i ugen. De besøges af et stort internationalt publikum. Alle auktioner bliver kontrolleret af vores auktionsspecialister. Dette garanterer et varieret udvalg af høj kvalitet. Vores specielle betalingssystem garanterer beskyttede og sikre transaktioner.

Hvorfor bliver numrene forlænget med et minut?

Hvis ud afgiver et bud i det sidste minut, så bliver vinduet, hvor du kan byde, forlænget med et minut. Det bliver gjort for at sikre, at alle har lige stor chance for at vinde. Målet er at undgå, at alle udsætter deres bud indtil de sidste 5 sekunder.

Hvad er auktionsomkostningerne?

Auktionsgebyret er på 9% inklusive moms. Catawiki sender en separat faktura til køberen angående auktionsgebyr. Bud er eksklusive 9 % auktionsgebyr og forsendelsesomkostninger, som vil blive lagt til i den endelige betaling. Andre omkostninger eller afgifter, såsom told- eller importafgifter, fortoldning og toldbehandling kan også blive pålagt under forsendelsen af dit nummer og vil blive opkrævet på et senere tidspunkt, hvis det er relevant. Alle bud er bindende. Bud er eksklusive 9 % auktionsgebyr og forsendelsesomkostninger, som vil blive lagt til i den endelige betaling. Andre omkostninger eller afgifter, såsom told- eller importafgifter, fortoldning og toldbehandling kan også blive pålagt under forsendelsen af dit nummer og vil blive opkrævet på et senere tidspunkt, hvis det er relevant. Alle priser er inklusive moms. Alle bud er bindende.

Er alle bud bindende?

Når et bud er blevet afgivet, er det bindende. Det er påkrævet, at du køber de numre, du har vundet, for det beløb, du har budt. Når du afgiver et bud, accepterer du vores vilkår og betingelser.

Hvordan betaler jeg, hvis jeg vinder et af numrene?

Betalingen er meget ligetil og kundevenlig. Du kan betale online med kreditkort eller direkte bankoverførsel. Kunder fra bestemte lande kan bruge iDeal, Bancontact, Mr Cash eller DirecteBanking. Hvis du ikke kan betale online, kan du også overføre beløbet til vores bankkonto. Du finder detaljerne i den e-mail, du modtager.

Hvem køber jeg den bortauktionerede genstand af?

Du køber nummeret, du har vundet, fra sælgeren, som står angivet. Sælger står enten i nummerlisten eller under beskrivelsen af nummeret. Ordre- og betalingssiderne angiver også tydeligt, hvilken sælger du køber den tilbudte genstand af. Catawiki stiller kun platformen til rådighed, som bruges til at køre auktionen. Sælgeren, der nævnes i beskrivelsen af nummeret, er altid fuldt ansvarlig for de produkter eller den service, der skal leveres.

Hvad er en ’mindstepris’?

En mindstepris er en skjult minimumssalgspris, det minimum, som du som sælger er villig til at sælge en genstand for. Hvis mindsteprisen ikke er opnået en eneste gang, så ender auktionen, og nummeret, det angår vil ikke blive bortauktioneret. Læs mere her.

Hvad er ekspertens skøn”?

Nogle værdifulde numre præsenteres med en skønsmæssig fortjeneste, angivet af eksperten. Den skønsmæssige prisklasse, der nævnes, er kun en indikation og giver ingen garanti om nummerets egentlige værdi.

Hvad sker der, hvis der afgives et autobud på et nummer med en mindstepris?

Hvis der afgives et autobud, der er højere end en artikels mindstepris, vil dit første bud automatisk blive matchet med artiklens mindstepris. Dit autobud forbliver aktivt. Hvis der afgives et autobud, der matcher en artikels mindstepris, vil dit første bud matche artiklens mindstepris. Da det derved har opnået sit maksimum, er dit autobud ikke længere aktivt. Hvis der afgives et autobud under en artikels mindstepris, vil dit fulde bud blive afgivet automatisk og vist i budloggen. Da det har opnået sit maksimum, er dit autobud ikke længere aktivt.

Hvordan virker auktionsbeskeder?

Auktionsbeskeder er automatiske e-mails, der bliver sendt, når en artikel du leder efter, bliver tilbudt på en af vores auktioner. Standardsøgningen bruger kun titler og undertitler på hvert af numrene. Hvis du også vil søge i nummerbeskrivelsen, skal du vælge feltet ”Søg også i nummerbeskrivelser”. Du vil modtage maksimalt 1 e-mail om ugen, hvis dine auktionsbeskeder matcher nye auktionsnumre.

Hvor kan jeg finde resultaterne af tidligere auktioner?

Du kan se fortjenesten på tidligere auktioner ved at vælge en dato i menuen på venstre side af den nuværende auktionsside, som hedder ”resultater af tidligere auktioner”.

Kan jeg annullere mit bud?

Nej, alle afgivne bud er lovmæssigt bindende og forbliver aktive, indtil en anden afgiver et højere bud på nummeret. Hvis et nummer er blevet fastlagt med en mindstepris, og dit accepterede bud er lavere end denne mindstepris, vil nummeret ikke blive solgt.

Bliver jeg informeret, hvis en artikel fra min ønskeliste er sat på auktion?

Nej. Du bliver kun informeret hvis en af genstandene på din ønskeliste er sat til salg på markedspladsen.

Er det muligt at føje en artikel fra auktionen til min ønskeliste?

Du kan føje alle artikler til din ønskeliste. Det gælder også for artikler, der er sat på auktion. Katalognummeret står under nummeret og kan angives i søgelinjen.

Er det muligt at afgive bud fra udlandet?

Ja, du kan byde fra alle lande. Artiklen bliver leverer til den adresse, du har angivet.

Er det muligt at betale fra udlandet?

Ja, du kan betale fra alle lande. Dette kan gøres med kreditkort eller en anden online betalingsmetode.

Er det muligt for mig at hente nummeret? Hvis det er muligt, skal jeg så betale forsendelsesomkostninger alligevel?

I nogle nummerbeskrivelser er det angivet, at nummeret kan hentes efter aftale. Du skal da gøre opmærksom på, at du vil hente det på den automatiske betalingsbekræftelse. I det tilfælde beregnes der ingen forsendelsesomkostninger.

Kan artikler sendes til udlandet?

Ja, artikler kan sendes til udlandet. Dette har dog indflydelse på forsendelsesomkostningerne.

Hvad koster det at forsende til udlandet?

Sælgerne bestemmer selv forsendelsesomkostningerne. Disse er meddelt under hver nummerbeskrivelse.

Hvordan bliver numrene sendt/pakket ind?

Sælgerne er ansvarlige for forsendelsen af deres numre. Forsendelse sker for det meste via en pakkeservice som forsender ordentligt og godt indpakket.

Hvordan og hvornår bliver jeg informeret, hvis jeg vinder?

Hvis et nummer sælges til dig, bliver der sendt en e-mail med meddelelse om, at du har vundet det nummer. Beskeden meddeler de foranstaltninger, du skal foretage for at kunne modtage genstanden.

Hvorfor er der et minimum for det næste bud? Hvordan virker det?

For at sikre at forhøjelse af bud ikke er nyttesløse, bruger Catawiki minimumforhøjelser. Dette er for at undgå at folk taber numre ved kun en € 1 forskel. Større forhøjelser, end de der angives herunder, er dog tilladt.

En tabel med forhøjelser vises herunder.

Aktuelt bud fra € til € Skridt per bud €
€ 1 € 10 € 1
€ 10 € 100 € 5
€ 100 € 200 € 10
€ 200 € 500 € 20
€ 500 € 1.000 € 50
€ 1.000 € 2.000 € 100
€ 2.000 € 5.000 € 200
€ 5.000 € 10.000 € 500
€ 10.000 € 20.000 € 1.000
€ 20.000 € 50.000 € 2.000
€ 50.000 € 100.000 € 5.000
€ 100.000 € 200.000 € 10.000
€ 200.000 € 500.000 € 20.000
€ 500.000 > € 500.000 € 50.000
Bemærk venligst: Vi arbejder hele tiden på at forbedre oplevelsen af vores websted. Derfor, selvom budtrinene er angivet i ovenstående tabel, er det muligt, at de varierer på forskellige dele af vores websted eller app. Dette er for at teste nye funktioner eller til andre formål.

Valutakurs

Catawiki er tilgængelig i GBP, USD and EUR. Priserne i disse valutaer konverteres ved anvendelse af den valutakurs, der gælder ved auktionsstart. Denne kurs anvendes også på provisionssatser og forsendelsesomkostninger.

Tilsyn af notar

Vores auktioner er under tilsyn af en notor for at garantere gyldigheden af de bud, der afgives. Denne uafhængige notar kan inspicere hele budhistorien på alle Catawiki’s registrerede budgivere og/eller auktioner på ethvert givet tidspunkt. Adgangsrettighederne til Catawikis auktionssystem er reserveret til notaren, og der er ingen anden tredjepart, der har adgang til dette system. Læs mere her.

Jeg har et andet presserende spørgsmål om auktionen

Hvis du har andre vigtige spørgsmål som ikke er blevet behandlet ovenfor, så send os en e-mail. Vi tager kontakt med dig så hurtigt som muligt.